Aromatični pileći rižoto je izvrstan izbor za lagani i zdravi ručak. Kako biste dobili ukusni i kremasti rižoto bitno je često miješati i provjeravati količinu vode te kuhanost same riže
ZA RUČAK ILI VEČERU
Sočno i fino: Isprobajte recept za ukusni pileći rižoto s povrćem
Sastojci:
- 700 g piletine (bijelo meso i/ili otkošteni pileći zabatci)
- 300 g riže
- 1 crveni luk
- 2 srednje mrkve
- 200 g smrznutog graška
- 1 litra vode
- 2 čajne žličice Vegete
- 1/2 čajne žličice soli
- prstohvat zelenog papra
- prstohvat češnjaka u granulama
Priprema:
1. Nasjeckajte luk na sitno i stavite na zagrijano ulje. Miješajući špatulom pričekajte da malo omekša te dodajte na sitno nasjeckanu mrkvicu i grašak. Sve zajedno kratko prodinstajte.
2. Izrežite piletinu na sitne komadiće i dodati luku i povrću da se sve zajedno dinsta. Prelijte sa šest dcl vode, promiješajte, poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko pola sata.
3. Nakon 30 minuta kuhanja piletini i povrću dodajte rižu i sve zajedno promiješajte. Ako treba, dolijte i vode kako bi pokrili sve sastojke. Dodajte začine i povremeno promiješajte kako se ne bi zalijepila riža. Sve zajedno kuhajte još oko 20-30 minuta.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku