Dok se biskvit peče, ostatak piva kuhajte na jakoj vatri dok ne zavrije. Maknite s vatre pa dodajte malo šećera i pustite da se sirup ohladi. Kad je biskvit gotov, izbušite male rupe pa prelijte sirupom od piva i šećera
Sočna torta od tamnog piva
Ova torta bit će dovoljna za šestero ljudi, a za pripremu treba oko 80 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Za kremu pomiješajte šećer, brašno i prstohvat soli pa dodajte mlijeko. Kuhajte na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, dok ne zavrije. Maknite s vatre pa prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i spremite u hladnjak na dva sata. Pripremite biskvit - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup premažite maslacem i pospite kakaom. Pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, mlijeko u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli. U drugoj posudi pomiješajte jaja, maslac i 400 ml piva. Mokre sastojke dodajte suhima i miješajte. Prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta. Dok se biskvit peče, ostatak piva kuhajte na jakoj vatri dok ne zavrije. Maknite s vatre pa dodajte malo šećera i pustite da se sirup ohladi. Kad je biskvit gotov, izbušite male rupe pa prelijte sirupom od piva i šećera. Kremu izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoji oko 20 minuta. Dodajte maslac pa izmiksajte. Dodajte ekstrakt vanilije pa miksajte još malo dok ne postane prozračno. Rasporedite kremu po kolaču i pospite nasjeckanim karamelama.
Sastojci:
za biskvit: 8 žlica maslaca, 7 žlica kakao praha, 250 g oštrog brašna, 200 g smeđeg šećera, 2 žlice mlijeka u prahu, 3 žlice praška za pecivo, 2 jaja, 500 ml tamnog piva, 2 žlice šećera;
sastojci za kremu: 200 g šećera, 3 žlice brašna, 300 ml mlijeka, 250 g maslaca, 2 žličice ekstrakta vanilije, pola šalice mekanih karamel bombona