Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Reportaža s Bisera mora: Na Braču se spremala hobotnica u žalu, štikle od šećerne paste...

Reportaža s Bisera mora: Na Braču se spremala hobotnica u žalu, štikle od šećerne paste...

Nedavno se u Supetru na Braču održao kulinarski festival Biser mora, a 200 kuhara, slastičara i konobara pokazala su svoje umijeća. Posebno su nam se dojmila jela od bora i ragu od muzgavaca

Delicije s borom ili džinom, jestive replike Gucci sandala, torbica i nakita, hobotnica pečena u morskom žalu, ili, pak, specijaliteti Ukrajine, Mauricijusa, Austrije, Italije i Francuske, tek djelić su priče nedavno u Supetru održanog Biseru mora, najvećeg kulinarskog festivala i natjecanja u regiji. Na natjecanjima i majstorskim radionicama renomiranih svjetskih kuharskih imena, organizator, udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupila je preko 500 sudionika iz 30-ak zemalja. U 22 kategorije odmjerilo se preko 200 kuhara, slastičara i konobara, istovremeno održalo se 30-ak cooking showova i master classova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Demenciju možete primijetiti i devet godina prije dijagnoze
GUBITAK PAMĆENJA

Demenciju možete primijetiti i devet godina prije dijagnoze

U svijetu u kojem se gubitak pamćenja i kognitivne pogreške često smatraju 'znakom starenja', prepoznavanje ranih znakova demencije može biti ključno za otključavanje važnih načina njege i podrške