Meni ispadne po ovi receptima onda neka miješana...jer ja stavljam mrkvu, grašak, krumpir, krastavce, jaja j majonezu..
gg
greta guslar
30.12.2018.
Odustani
U drugom receptu je "1 mala žlica", a ja sad ne znam da li metalna, plastična ili od kakvog materijala, jer treba to pojesti, kaj ne?
va
valuta
30.12.2018.
Odustani
hm... 350 g krumpir, zreli? kvragu, dosad sam uvijek radio s nezrelim krumpirom ...
Drago.R.- Triumph
05.1.2019.
Odustani
Pa kad se vec pise o salatama, i kad se vec pise i o ruskoj salati, usudio bih se predloziti i salatu iz Rusiji susjedne zemlje, u kojoj inace moja malenkost d
ugi niz godina zivi i radi. FINSKA salata Rosolli. Sastojci: 4 kuhana krumpira,
4 kuhane mrkve, 4 komada kuhane ili kisele cikle, 1 jabuka, 1 kiseli krastavac, 1 mali luk, sol, bijeli papar. Preljev:
1 dl vrhnja, 1 zlica octa (10%), 1 zlica secera, voda u kojoj se kuhala cikla. Priprema
Skuhajte povrce skup s ljuskom (osim luka) sve dok ne omeksa. Ogulite povrce i luk i narezite ga, zajedno s kiselim krastavcem, na jednake kockice. Pomijesate zajedno i začinite s malo soli i bijelog papra. Lagano istucite vrhnje, dodajte mu šećer i ocat te nekoliko kapi soka od cikle za boju. Preljev posluzite odvojeno. Salatu mozete ukrasiti tvrdo kuhanim jajima; zumanjak i bjelanjak narezite razdvojeno i i poslozite na salatu, I uzivajte. Usput, svako dobro vam zelim u ovoj godini, i svima koji vam nesto znace.
Prikaži još ↓
H
_H
30.12.2018.
Odustani
65% krumpir, 15% mrkva, 15% grašak, 15% krastavci (birati staklenku sa puno sitnih krastavčića) + 1 manja neslatka jabuka (opcija), majoneza (punomasna) tek to
liko treba da se salata dobro izmiješa, 1 žlica senfa (dijon ili estragon), sol, sviježe mljeveni crni papar, 1-2 žlice rasola od krastavaca (opcija). Vrhnja, jogurt i sl. ne stavljam u Francusku salatu, ali o ukusima se ne raspravlja. Osobno za salatu preferiram majoneze koje u sastavu ne sadrže limun, jer se kiselinski odnos ponekad ne poklapa sa krastavcima. Salata mora odstajati na hladnom u zatvorenoj zdjeli bar 6 h prije posluživanja, uz par laganih miješanja da se okusi sažmu.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
31.12.2018.
Odustani
Obožavam Olivier salatu, ali je ne pravim često, jer je.. kalorijska bomba. :) Samo ponekada ovako za Novu ili Uskrs..ili ako me netko zamoli.
Dk
Deaktivirani korisnik
30.12.2018.
Odustani
radim francusku vec 30 godina, ne treebaju mi njihovi recepti i jedino sto mogu reci je da je najbolja francuska sa Thommy majonezom, sve ostale majoneze mi nis
u dobre pogotovo ne zvijezdina
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .