Početak nove godine rijetko tko može zamisliti bez sarme. Jelo koje nas mirisima i okusima vraća u djetinjstvo, u zagrljaj našim bakama; možete pripremiti po ovom starom receptu
'PO STARINSKI'
Recept za tradicionalnu sarmu: Jelo od kupusa i mljevenog mesa neizostavan je obrok zime
I ova zima nezamisliva je bez starog omiljenog jela na stolu. Iskoristite preostale hladne dane pred vama i napravite neodoljivi starinski obrok, spremite sarme po tradicionalnom receptu i razveselite vaše ukućane. Okus kiselog zelja u koje ste zamotali prefino mljeveno meso zasigurno će ugrijati i zadovoljiti sva, pa i ona najzahtjevnija nepca.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Sastojci: 200 g mljevene svinjetine, 700 g mljevene junetine, 2 glave kiselog kupusa, 150 g slanine, 1 jaje, 2 glave luka, 2 češnja češnjaka, 1 šalica riže, 2 klinčića po želji, 2 žlice masti, 1/2 šalice mineralne vode, sol, papar
- Priprema: Narežite slaninu i luk na sitnije komadiće. Potom ih propirjajte na masti. Mljeveno meso pomiješajte, ubacite u smjesu slaninu koju ste pirjali, jaja i začine. Dobro izmiješajte smjesu, ulijte mineralnu vodu i na kraju uspite rižu i ostavite mješavinu da odstoji. Kupus operite, očistite i odrežite zadebljale dijelove. U svaki list stavite žlicu smjese i zamotajte ga. Na ulju, odnosno masti, složite vaše sarme, jednu do druge. Između redova stavite suho meso po izboru ili slaninu, a možete ubaciti i klinčiće ako volite. Ulijte toplu vodu, poklopite i kuhajte dva do tri sata na laganoj vatri. Pazite na vodu, koju ćete dodavati po potrebi, kada je ponestane. Ne zaboravite protresti lonac, s vremena na vrijeme. Dobar tek!
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku