Od njega možete praviti kiflice - prazne i punjene slanim ili slatkim nadjevima. Prije pečenja ih možete posipati sezamom, kimom, makom... Ili fine baguette, čokoladni kruh...
VRLO JEDNOSTAVNO
Recept za francusko tijesto bez jaja od kojeg možete raditi sve i svašta, od slanog do slatkog
Sastojci:
- 10 do 12 šalica brašna (šalica od 200 ml)
- 4 šalice tople vode
- 6 žličice šećera
- 4 žličice instant kvasca
- 1 šalica ulja
- 2 vrlo male žličice soli
Priprema:
Pomiješajte vodu, šećer i kvasac pa ostavite dvije do tri minute. Potom dodajte ulje, sol i brašno. Napravite tijesto, mora biti vlažno, ali ne i ljepljivo. Ostavite tijesto neka stoji desetak minuta pa ga premijesite. Ponovite isti postupak 4 do 5 puta.
Od ovog tijesta možete pripremati sve i svašta, na primjer, prerežite ga na tri dijela i ispecite baguette. Ako ubacite kockice čokolade, dobit ćete čokoladni kruh. Od njega možete raditi i kiflice - prazne ili punjene slanim ili slatkim nadjevima. Prije pečenja ih možete posipati sezamom, kimom, makom...
Što god radili, pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, ovisno o debljini tijesta, prenosi Atma.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku