Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno

Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno

Tople rolice s cimetom izvrsno pašu s kavom, toplim čajem ili hladnim kakaom. Treba im samo 30 minuta da se naprave, a ponekad je to isto vrijeme dovoljno da se i svih 12 rolica i pojede

Ovaj jako aromatičan desert se prilično jednostavno priprema, a na kraju ćete dobiti čak 12 rolica. Dovoljno za ponuditi goste, a i za obitelj da se gušta tijekom dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Koja vrsta cheescake-a je vama omiljena?

Pokretanje videa...

Svjetski je dan cheesecakea 01:11

Priprema: 10 min
Kuhanje: 20 min
Ukupno: 30 min
Prinos: 16 koluta cimeta

Sastojci:

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1 veliko jaje, lagano istučeno
  • višenamjensko brašno za pobrašniti površinu 
  • 2 čajna žličice mljevenog cimeta
  • 6 jušnih žlica pakiranog smeđeg šećera
  • 1/4 šalice šećera u prahu
  • 1 i 1/2 čajna žličica mlijeka
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Pripremite 2 lista lisnatog tijesta prema uputama na pakiranju - trebali bi biti podatni, ali još uvijek hladni. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Lagano premažite radnu površinu brašnom kako biste izbjegli lijepljenje, a zatim razmotajte 1 list lisnatog tijesta i položite ga na pobrašnjenu površinu. Slastičarskom četkom premažite tijesto tankim slojem razmućenog jaja. Po vrhu ravnomjerno pospite smjesu od 1 žličice cimeta i 3 žlice smeđeg šećera.

'Kolač milijunaša': Od prhkog tijesta, karamele i čokolade
'Kolač milijunaša': Od prhkog tijesta, karamele i čokolade

3. Lagano smotajte lisnato tijesto što je čvršće moguće. Ne žurite. Kad se potpuno kotrlja, čvrsto zatvorite rubove tijesta pritiskanjem prstima. Izrežite rolice na 8 komada iste veličine. Na lim za pečenje polegnite rolice 'na bok'. 

4. Ponovite isto punjenje, motanje i narezivanje drugog lista tijesta. Premažite ravnomjerno svaki pojedinačnu rolicu preostalim jajima.

Obožavate Toblerone? Probajte recept za finu domaću verziju
Obožavate Toblerone? Probajte recept za finu domaću verziju

5. Pecite dok rolice ne postanu zlatno smeđe i ne napuhnu se, oko 20 do 25 minuta, pazeći da smjesa smeđeg šećera ne zagori. Izvadite van i ostavite ih da se potpuno ohlade prije nego što stavite glazuru.

6. Pomiješajte šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka. Smjesom prelij ohlađene rolice i ostaviti da se zgusne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2