Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Radio je s Ramsayem, vratio se u Zagreb i otvorio craft pivnicu u kojoj pivo rade na licu mjesta

Radio je s Ramsayem, vratio se u Zagreb i otvorio craft pivnicu u kojoj pivo rade na licu mjesta

Mladi kuhar Adrijan Mamlić (24) iz Zagreba zanat je 'ispekao' u poznatim londonskim fine dining restoranima. Odlučio se vratiti i otvoriti pivnicu i pivovaru, a u ponudi je sve domaće

Živio sam u Londonu i radio kod slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsayja i u poznatim fine dining restoranima poput Ivy Chelsea Garden i Smokestak. Odlučio sam se vratiti u Hrvatsku i pokrenuti nešto svoje, kaže kuhar Adrijan Mamlić (24) koji je prije dva tjedna otvorio vrata nove Craft pivovare i pivnice Bir na adresi Harambašićeva 31 u Zagrebu. 

- Nisam mislio otvarati fine dining jer to kod nas nema širu publiku. Ipak sam se odlučio na burgere, roštilj i pivo. Naši ljudi to ipak više vole, a nama je cilj da sve što ponudimo gostima bude domaće - kaže Adrijan koji meso i namirnice naručuje s hrvatskih farmi od domaćih OPG-ovaca. Sami ga melju i prerađuju, kuhaju svoje pivo, rade svoje umake i sve što mogu- rade sami. 

Kaže kako menu nije velik jer cilj im je kvaliteta, a ne kvantiteta. 

- Iako smo friško otvoreni, imamo već stalne goste koji nam se rado vraćaju - kaže. 

U ugodnoj atmosferi i lijepo uređenom ambijentu možete uživati u domaćim craft pivima i mesnim jelima. 

Lagani pileći burger bez kruha idealan je izbor za ljetni ručak
Lagani pileći burger bez kruha idealan je izbor za ljetni ručak

Iz ponude najviše se izdvajaju burgeri s domaćim BIR umacima. Za sada su u ponudi tri burgera, BIR classic, Hot One i BIR Truffle s od tartufa. U ponudu planiraju dodati i dvije nove vrste. Od roštilja svakako su zanimljive pivske kobasice s domaćim BIR tankim lepinjama koje također rade sami. Od priloga tu si u ukusni domaći krumpirići s umakom od tartufa i topljenim Grana Padano sirom. Sve se poslužuju uz domaće umake koje također pripremaju sami. Tu si i ražnjići, Popeglano pile koje je zapravo otkošteni pileći zabatak u slatko-kiselom umaku i mesna plata. Deserti su isto njihovi, a u ponudi su lava kolač i Panna Cotta.  

Pored prostrane terase na kojoj je posebna uživancija sjediti za vrijeme toplih ljetnih večeri nalazi se mala pivovara. Tamo proizvode četiri vrste craft piva. Moguće ih je piti samo u pivnici jer pivo nije namijenjeno za distribuciju. Najpopularnija je lager pivo Karantena. Red X odličan je izbor za ljubitelje ambera, a tu je i pivo Finjak (IPL) i jako pivo BIR IPA s voćnim aromama. 

'Radimo prave turske baklave, a u ponudi imamo 30 vrsta'
'Radimo prave turske baklave, a u ponudi imamo 30 vrsta'

- Pivo kuhamo po recepturi jednog brewmastera iz Bavarske kod kojeg smo prošli edukaciju. Proizvedemo oko 6 tisuća litara mjesečno, no planiramo malo povećati kapacitet - kaže Adrijan. 

S obzirom na to da sve rade sami, cijene su pristupačne. Burgere možete dobiti po cijeni od 35 do 40 kuna, dok se lager pivo od pola litre može popiti za 16 kuna, a IPA za 23 kune. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Medicinska sestra otkrila: Evo za čime ljudi najviše žale kad završe na samrtnoj postelji
TRI NAJČEŠĆA ŽALJENJA

Medicinska sestra otkrila: Evo za čime ljudi najviše žale kad završe na samrtnoj postelji

Pacijenti u zadnjim trenucima često doživljavaju iznimnu jasnoću, koju vjerojatno ne bi postigli dok su bili potpuno zdravi. Tada najčešće izražavaju tri glavna žaljenja