Ovaj nevjerojatno ukusan umak se sastoji od čak tri vrste sira - ekstra oštrog Cheddara, Gruyerea i kremastog sira, koji zajedno stvaraju nevjerojatno ukusan i zasitan umak koji super paše uz hrskavi čips
UKUSNO I ZASITNO
Probajte napraviti ovaj pikantni umak od cheddara i piva - super je uz tortilja čips ili fine grisine
Sastojci:
- 2 jušne žlice maslaca
- 3 jušne žlice brašna
- 2 žličice svježih listova timijana
- 2 čajne žličice dijon senfa
- 1 boca lager piva
- 120 gr kremastog ​​sira, sobne temperature, izrezanog na 6 do 8 komada
- 170 g unci ekstra oštrog cheddara, naribanog (oko 1 1/2 šalice)
- 170 g Gruyere sira, naribanog (u slučaju da ga ne možete nabaviti možete se poslužiti zamjenama - Grana Padana ili Montasia sirevima)
- 2 čajne žličice Worcestershire umaka
- sol i svježe mljeveni papar
- čips, povrće narezano na štapiće, pereci, grisini ili nešto treće po želji za umakanje u umak
Priprema:
Otopite maslac u srednjem loncu na srednjoj vatri. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, oko 2 minute. Dodajte timijan i senf, a zatim postupno dodajte pivo uz stalno miješanje dok smjesa ne postane glatka. Zakuhajte i kuhajte još 1 minutu.
Smanjite vatru na srednje jaku. Dodajte kremasti ​​sir, komad po komad, neprestano miješajući dok se u potpunosti ne stopi sa smjesom. Umutite Cheddar i Gruyere, po jednu šaku, dok se sirevi ne rastope.
Maknite s vatre i dodajte Worcestershire umak. Začinite solju i paprom piše Martha Stewart.
Ostavite par minuta da se malo ohladi i poslužite s čipsom, štapićima od povrća ili grisinima.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku