Kuhanje samo po sebi često ne oduzima toliko vremena koliko sama priprema namirnica, osobito rezanje raznog povrća. Vrlo je važno imati dobar i naoštren veći nož, ali ga i držati na ispravan način.
Trikovi s nožem koji će olakšati kuhanje: Evo kako rezati povrće
Baratanje s nožem nije znanost već vještina koja se može naučiti, a potrebno je samo malo prakse.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kuhanje samo po sebi često ne oduzima toliko vremena koliko sama priprema namirnica, osobito rezanje raznog povrća. Vrlo je važno imati dobar i naoštren veći nož, ali ga i držati na ispravan način.
Mnoge studije pokazale su da se voće i povrće oštećuje korištenjem tupog noža. Stoga pazite da uvijek rabite dobro naoštrene noževe.
Za guljenje, sjeckanje i rezanje ne morate biti vrhunski kulinarski stručnjak. Svatko ima svoj način ili tehniku, a evo nekoliko trikova uz koje možete izrezati ili isjeckati povrće i voće na najbrži način.
U videu pogledajte kako ispravno držati nož, brzinski rezati povrće u željenim oblicima: