Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prijave za mlade ambasadore energije: EUSEW će se pobrinuti za sve troškove puta i smještaja

Prijave za mlade ambasadore energije: EUSEW će se pobrinuti za sve troškove puta i smještaja

Mladi ambasadori energije bit će dio utjecajne skupine koja će aktivno sudjelovati u raspravama o čistoj energiji i ublažavanju klimatskih promjena

VIDEO

Europski tjedan održive energije (EUSEW) poziva mlade da se prijave za mlade ambasadore energije. EUSEW je predan osnaživanju lidera sutrašnjice, danas, predstavljanjem dinamične kohorte od 30 živahnih umova, u dobi od 18 do 34 godine, iz različitih područja diljem Europe. Mladi ambasadori energije imat će jedinstvenu priliku oblikovati razgovor o energetskoj budućnosti EU-a, umrežavajući se s ključnim osobama iz industrije i kreatorima politika tijekom konferencije i izvan nje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

plastika na drini 04:55

Potrebno je čuti mlade glasove, stoga će se organizacijski tim EUSEW-a pobrinuti za sve troškove puta i smještaja mladih energetskih ambasadora koji će sudjelovati na konferenciji u Bruxellesu od 11. do 13. lipnja 2024. Zainteresirani se mogu prijaviti sada OVDJE za priliku da postanu dio ovog transformativnog iskustva (prijave se zatvaraju 3. ožujka 2024.).

Mobilno medicinsko snimanje za bolju zdravstvenu skrb ljudi
Mobilno medicinsko snimanje za bolju zdravstvenu skrb ljudi

Oblikovanje narativa o održivosti

Mladi ambasadori energije bit će dio utjecajne skupine koja će aktivno sudjelovati u raspravama o čistoj energiji i ublažavanju klimatskih promjena. Uloga Young Energy Ambassadora je višestruka, uključujući interaktivne sesije i posvećenu sesiju na konferenciji o politici. Ovdje će se u prvi plan staviti perspektive mladih, raspravljajući o ekološkim, društvenim i ekonomskim učincima energetskih zajednica.

Njihovo sudjelovanje nije ograničeno na rasprave: također se mogu pridružiti radionicama zajedničkog stvaranja, gdje će raditi na razvoju praktičnih rješenja za izazove energetske tranzicije.

Europski tjedan održivosti 2024.

Ovogodišnje izdanje će biti ključna platforma za raspravu i unapređenje europskih energetskih ciljeva u kontekstu globalne konkurentnosti i održivosti. Pod temom 'Nulta neto energetska rješenja za konkurentnu Europu', usredotočit će se na istraživanje i prikazivanje rješenja koja su u skladu s ambicioznim ciljevima EU-a za nultu neto energiju.

Osim pokrivanja svih njihovih troškova putovanja i smještaja, veleposlaništvo će im omogućiti puni pristup događaju. Dodajući mnoštvu prilika za sudjelovanje, bit će izravno uključeni u aktivnosti petog izdanja Europskog dana energije mladih (EYED), foruma posvećenog maksimiziranju utjecaja mladih stručnjaka koji će se također održati tijekom EUSEW 2024.

Trajni učinak

Angažman mladog ambasadora energije proteže se i izvan konferencije Europskog tjedna održive energije u lipnju. S jednogodišnjim mandatom, veleposlanici imaju održivu platformu za dijeljenje svojih perspektiva i napretka, kontinuirano doprinoseći EUSEW vijestima i drugim forumima.

Pridruživanje pokretu

Biti Young Energy Ambassador više je od uloge; to je prilika za oblikovanje europskog energetskog pejzaža. Svi mladi stručnjaci koji strastveno razmišljaju o unaprjeđenju rješenja za čistu energiju i borbi protiv klimatskih promjena mogu se prijaviti da postanu mladi ambasadori energije i biti na čelu održive budućnosti Europe.

Inspiracija na djelu

Pogledajte uvid u raznolika putovanja i vizije mladih energetskih ambasadora 2023. za održiviju budućnost u Europi. Oni koji sanjaju napraviti razliku u svijetu čiste energije, ovo je njihov poziv na akciju da budu sljedeći koji će se pridružiti ovoj izvanrednoj skupini kreatora promjena.

O EUSEW-u

Europski tjedan održive energije (EUSEW) najveći je događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i učinkovitom korištenju energije u Europi, a organiziraju ga Glavna uprava za energiju Europske komisije i Izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA).

Zdravstvene blagodati ptičjeg pjeva, povjetarca i grmlja za užurbane stanovnike gradova
Zdravstvene blagodati ptičjeg pjeva, povjetarca i grmlja za užurbane stanovnike gradova

Godine 2024. EUSEW će se održati u hibridnom formatu, online i na licu mjesta u Bruxellesu, od 11. do 13. lipnja. Naslov konferencije je 'Nulta neto energetska rješenja za konkurentnu Europu'. Europski tjedan održive energije sastoji se od trodnevne konferencije o politici, ceremonije dodjele europskih nagrada za održivu energiju, sajma energetike i petog izdanja Europskog dana energije mladih.

Sudionici će također imati pristup neovisno organiziranim Danima održive energije, koji se održavaju u online i fizičkim formatima diljem svijeta, od ožujka do lipnja 2024. Za novosti o dnevnom redu i lokaciji događaja, pogledajte ec.europa.eu/eusew i # EUSEW2024 na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču