Višnje stavite na vrh ili na podlogu od keksa pa na to dodajte kremu od vanilije te ukrasite s nekoliko komada voća i malo šlaga. Umjesto višanja možete koristiti i neko drugo voće
Prefini cheesecake s višnjama koji se poslužuje u staklenkama
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 1 i 2/3 šalice zdrobljenih integralnih keksa
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice rastopljenog maslaca
- 2/3 šalice šećera
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- 1/3 šalice brašna
- 1 prstohvat soli
- 2 šalice mlijeka
- 3 razmućena žumanjka
- 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 500 grama krem sira sobne temperature
- višnje iz kompota ili iz višnjevca (može i pekmez od višanja)
Priprema:
Zdrobite kekse pa ih pomiješajte sa 1/4 šalice šećera i otopljenim maslacem. Potom ih utisnite u male staklenke.
Kremu napravite tako da u loncu pomiješate 2/3 šalice šećera s brašnom i prstohvatom soli pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke. Pazite da vam se ne naprave grudice jer smjesa treba biti glatka. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Zatim je uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije.
Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte. Kremom punite staklenke pa ih ostavite neka se dobro ohlade. Na kraju na vrh stavite višnje ili pekmez od višanja.
Napomena: Višnje, ili neko drugo voće, možete staviti na podlogu od keksa pa na to dodati kremu od vanilije te ukrastiti s nekoliko komada voća i malo šlaga.