Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Kolač od jagoda, pistacija i maslinovog ulja - fantastičan je

Kolač od jagoda, pistacija i maslinovog ulja - fantastičan je

Želite li kušati nešto novo, svakako napravite ovaj odličan desert prepun okusa, mirisa i fine teksture. Ukoliko nemate jagoda, u kolač možete staviti i borovnice, maline, kupine...

Sastojci:

  • 200 ml maslinovog ulja
  • 225 g pistacija
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli 
  • 200 g nasjeckanih jagoda
  • šećer u prahu za posipanje
  • grčki jogurt za posluživanje uz kolač
Greek yogurt in a glass jars

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite kalup za tortu s malo maslinovog ulja. U blender stavite 200 g pistacija i usitnite poput mljevenih badema.

Potom umutite šećer i jaja mikserom tako da smjesa bude pahuljasta (oko pet minuta) pa dodajte maslinovo ulje, mljevene pistacije, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano umiješajte i jagode pa smjesu prebacite u kalup. Na vrh rasporedite ostatak pistacija (grubo nasjeckanog).

Recept za medenjake koje baš svatko može napraviti kod kuće
Recept za medenjake koje baš svatko može napraviti kod kuće

Pecite oko 50 minuta, ili dok se kolač ne digne i dobije lijepu rumenu boju. Čačkalicom provjerite je li pečen iznutra - kad čačkalica izađe iz kolača čista, možete ga izvaditi.

Gotov kolač ohladite pa pospite šećerom u prahu. Poslužite s grčkim jogurtom i komadićima jagoda, prenosi bbcgoodfood.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4