Ovo iznimno zdravo jelo brzo se priprema, a donosimo recept za četvero ljudi. Ovakve srdele idealne su za ugodne večeri s društvom tijekom odmora na moru
Idealan obrok za ljeto na moru: Fine pečene srdele s limunom
broj osoba: 4
priprema: 20 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
luk, 100 g cherry rajčica, sok i korica 1 limuna, žličica sjemenki kima, 1/4 žličice suhe ljute papričice u ljuskicama, maslinovo ulje, 2 žlice sitno sjeckanog peršina, češnjak, srdele (250 g sirovih srdela po osobi)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Srdele očistite te ih poslažite na lim obložen papirom za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i posolite. Cherry rajčice i nasjeckani luk pomiješajte s koricom limuna, malo soli, ljuskicama papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješajte i poslažite oko srdela. Na ostatak papira možete staviti krumpira po želji. Pripremljene srdele pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju. Pospite ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.