Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Podsjeća na djetinjstvo: Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom

Podsjeća na djetinjstvo: Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom

Znate ono kada pitate mamu ima li nešto slatko, a ona kaže da ima jabuka. E, u ovom slučaju to neće biti potpuno razočarenje jer jabuke u šlafroku skoro pa se mogu mjeriti s čokoladom

broj osoba: 4

priprema: 80 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Sastojci:

4 jabuke, 70 g šećera, 120 g brašna, 3 žlice ruma, 1/2 žličice praška za pecivo, sol, 2 jaja, 1,5 dl ulja, 1 dl piva, 1 žlica šećera u prahu, 1 žličica cimeta u prahu.

Prefina Schwarzwald torta je hit desert u svakoj svečanoj prilici
Prefina Schwarzwald torta je hit desert u svakoj svečanoj prilici

Priprema:

Jabuke ogulite i izdubite im sredinu te ih narežite na ploške debljine oko 1 cm. Posipajte jabuke malom cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu. Ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po 2-3 minute. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće pospite šećerom i cimetom.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1