Volite ovu poslasticu, ali nikada je niste redili jer ste mislili da je prekomplicirano? Donosimo recept uz koji ćete jednostavno napraviti ovaj svima omiljeni desert
Prefina Schwarzwald torta je hit desert u svakoj svečanoj prilici
broj osoba: 6
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
130 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 2 vrećice vanilin šećera, 4 jaja, 100 g tamne čokolade, 50 g pšeničnog oštrog brašna, ½ vrećice praška za pecivo, 50 g škrobnog brašna (Gustin), 50 g mljevenih badema, 50 g krušnih mrvica
1. nadjev: 680 g kompota od višanja, 2 žlice šećera, 1 vrećica vanilin šećera, 4 žlice višnjevače, 40 g škrobnog brašna (Gustin)
2. nadjev: 700 ml slatkog vrhnja za šlag, 2 vrećice vanilin šećera, 3 vrećice šlagfixa
Priprema:
Za biskvit u zdjelu stavite maslac, šećer i vanilin šećer pa ih izmiješajte, dodajte žumanjke, čokoladu, brašno s praškom za pecivo i škrobno brašno. Od bjelanjaka napravite snijeg. U smjesu od žumanjaka umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu pecite u kalupu za torte 45 minuta na 180°C. Za nadjev ocijedite višnje i ocijeđeni sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, višnjevaču i škrobno brašno, pa sve prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi. Slatko vrhnje smiksajte, umiješajte vanilin šećer, šlagfix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Svaki list torte nakapajte likerom i premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem. Premažite tortu ostatkom vrhnja pa je ukrasite sjeckanom čokoladom i višnjama.