Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Počela je gastro turneja po Hrvatskoj s Melkiorom Bašićem: 'Svima se svidio pire od kokica'

Počela je gastro turneja po Hrvatskoj s Melkiorom Bašićem: 'Svima se svidio pire od kokica'

Za glavno jelo bili su pripremljeni sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s mrkvom pečenom u pivu te pireom od kokica, a za zadnji slijed je kreiran ukusan čokoladni desert od whipped ganachea

VIDEO

Prvom “Staropramen večerom by Melkior Bašić” ovu srijedu započeo je novi ciklus Staropramen gastro turneje. Chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji sljubljuje okuse vrhunskih namirnica sa Staropramen pivom i to na oduševljenje gostiju koji su se okupili u ambijentu River puba na zagrebačkom Jarunu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pivo u prahu 00:57

Karte za prvu večeru su planule, a pohvale su stizale sa svih strana. 

- Atmosfera je na prvoj večeri bila izvrsna i drago mi je da se gostima svidio jelovnik za koji je pivo bilo glavna inspiracija. Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drugačije, kao što je to večeras primjerice bio pire od kokica. Kroz razgovor s ljudima sam saznao da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni - komentirao je chef Melkior Bašić koji je radno iskustvo stjecao u 96 restorana u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih su brojni nagrađivani Michelinovim zvjezdicama.

Večera se sastojala od tri ukusna slijeda. Za predjelo je servirana mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima.

Funkcionalna hrana - hrana koja smanjuje rizik od bolesti?
Funkcionalna hrana - hrana koja smanjuje rizik od bolesti?

Za glavno jelo pripremljeni su sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s ukusnom mrkvom pečenom u Staropramen pivu te spomenuti pire od kokica, a za zadnji slijed je kreiran čokoladni desert od whipped ganachea od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.

- Koncept “Staropramen večere” nije novi, naš cilj je surađivati s poznatim chefovima, kulinarskim stručnjacima da bismo pokazali kako se omiljeno pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane - rekla je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.

Sljedeća večera održat će se 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti