Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat

Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat
1

Trend sirove hrane nije uvijek zdraviji, a neke namirnice je zapravo poželjno termički obraditi jer se tako povećava njihova nutritivna vrijednost, kažu stručnjaci

Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija. Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.

- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.

Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12
Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza
ŠTO VAS ČEKA?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Najlakši recept za tiramisu
I ZA POČETNIKE

Najlakši recept za tiramisu

Tiramisu je desert koji spaja neke od najraskošnijih okusa: kremu, kakao, kavu i slatki biskvit te je vrlo popularan na obiteljskim okupljanjima. Nije toliko kompliciran za napraviti, a večeri daje poseban štih