Želite li pojesti nešto slatko bez križnje savjesti i brojanja kalorija, ispecite jabuke. Uz dodatak oraha i nekih začina postaju fantastičan desert koji pomalo podsjeća na djetinjstvo.
DVA SUPER RECEPTA
Pečene jabuke s orasima: Cimet, klinčić i vanilija daju finu aromu
Pečene jabuke s orasima
Sastojci:
- 4 veće jabuke
- žlica ekstrakta od vanilije
- žličica cimeta
- pola žličice klinčića
- malo vode
- pola šake mljevenih oraha
Priprema:
Ogulite jabuke i narežite na okrugle kriške debele oko 1 centimetar. Pomiješajte ekstrakt vanilije, žličicu cimeta i pola žličice klinčića pa uvaljajte jabuke u mješavinu začina.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje napunite vodom i u njega poslažite jabuke. Pecite pola sata, ocijedite i pospite mljevenim orasima.
Zapečene punjene jabuke
Sastojci:
- 4 do 7 jabuka (ovisno koliko su velike)
- pola šalice zobenih pahuljica
- pola šalice smeđeg šećera
- 3 žličice cimeta
- 1 žličica klinčića
- pola neslanog maslaca
Pripremu pogledajte u videu:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku