Smjesa je gotova brzo, a fritule su vrlo ukusne, mekane i sočne. Uz jabuke se dodaje i korica naranče i limuna, grožđice, ali i rakija, pa je okus zaista nezaboravan
RECEPT
Fritule s ribanim jabukama i rakijom - još jedna stara slastica
Sastojci:
- kg brašna
- 20 dag grožđice
- dvije jabuke
- korica limuna
- korica naranče
- 80 g svježeg kvasca
- 1,5 dcl rakije lozovače (može i rum)
- prstohvat soli
- 2 vrećice vanilin šećera
- litra suncokretovOG ulja
Priprema:
U posudu stavite brašno i grožđice, kvasac, sol i vanilijin šećer pa naribajte jabuke i korice agruma. Sve izmiješajte pa ulijte mlaku vodu, do pola litre, te dobro istucite drvenom kuhačom dok smjesa ne postane srednje gusta.
Ostavite tijesto da se digne na toplom oko pola sata. Potom još najmanje jednom tijesto izmijesite kuhačom da bi fritule bile mekše, okruglije i ukusnije.
Stavite okruglice od tijesta u litru dobro zagrijanog ulja, a posuda za pečenje treba biti duboka kako bi se fritule mogle same okretati prilikom pečenja. Gotove su kad isplivaju, a zatim ih pospite mješavinom kristalnog i vanilin šećera.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku