Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pavlova s kremom od limuna, raznim vrstama voća i šlagom

Pavlova s kremom od limuna, raznim vrstama voća i šlagom

Radi se o receptu za tri manja komada Pavlove, no od iste količine može se napraviti jedan veći kolač. Također, navedeno voće možete mijenjati s onim koje imate pri ruci, npr. mandarinama, jagodama, malinama...

Sastojci:

Za kore:

  • 4 bjelanjka sobne temperature
  • 3/4 šalice kristalnog šećera
  • 1/4 šalica šećera u prahu
  • žličica i pol kukuruznog škroba
  • pola žličice bijelog octa
  • pola žličice vode od cvijeta naranče (nije obavezno)

POGLEDAJTE VIDEO o desertu koji mnogi obožavaju:

Pokretanje videa...

Svjetski je dan cheesecakea 01:11

Za kremu od limuna:

  • 3 limuna, izribati koricu i iscijediti sok
  • 1/3 šalice kristalnog šećera
  • 4 velika žumanjka
  • prstohvat morske soli
  • 3 žlice kokosovog ulja sobne temperature

Za šlag:

  • 1 šalica vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica vode od cvijeta naranče (nije obavezno)
Fine kuglice od crne čokolade, naranče i vrhnja brzo su gotove
Fine kuglice od crne čokolade, naranče i vrhnja brzo su gotove

Voće:

  • 1 ružičasti grejp, oguljen i narezan na šnitice
  • 1 naranča, oguljena i narezana na šnitice
  • 1 zrela japanska jabuka, oguljena i tanko narezana
  • sjemenke od polovice nara
Goran Kovačić/Pixsell

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva pa protvan obložite papirom za pečenje. Potom uzmite manju posudu pa na papiru za pečenje ocrtajte tri kruga. Papir preokrenite.

Sljedeći korak je priprema kora od bjelanjaka. Izmiksajte bjelanjke sve dok ne dobijete snijeg. Postepeno dodajte kristalni šećer dok mikser i dalje radi pa umutite šećer u prahu i kukuruzni škrob. Nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Na kraju dodajte ocat i vodicu od cvijeta naranče.

Kolač 'Crveni baršun' možete napraviti i za samo dvije minute
Kolač 'Crveni baršun' možete napraviti i za samo dvije minute

Žlicom stavljajte smjesu unutar ocrtanih krugova tako da u sredini svake kore ostane udubina za punjenje. Pecite kore oko sat vremena, dok ne postavu tvrde i osuše se.

U međuvremenu napravite kremu od limuna.

U lonac stavite malo vode i pustite da lagano krčka (za kuhanje kreme na pari). U staklenoj posudi (vatrostalnoj) pomiješajte limunov sok, koricu limuna, šećer, žumanjke i sol. Stavite posudu iznad kipuće vode. Kuhajte uz stalno miješanje dok se krema ne zapjeni, a zatim zgusne - oko 10 minuta. Uklonite posudu s kremom s pare pa polako umiješajte kokosovo ulje.

Kad ste zadnji put pojeli griz? Tu je odličan recept s medom, orasima, bananom i limunom
Kad ste zadnji put pojeli griz? Tu je odličan recept s medom, orasima, bananom i limunom

Zatim procijedite kremu kroz cjediljku, prekrijte je plastičnom folijom (da se ne stvori kožica) i stavite u hladnjak. 

Pripremite šlag. Miksajte sve sastojke dok ne dobijete finu teksturu.

Na kraju punite ohlađene beze kore kremom od limuna, na to rasporedite šlag, a na šlag voće. Po vrhu svakog deserta posipajte sjemenke od nara, prenosi allrecipes.com.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao