Ja pravim musaku od patlidžana tako da ga isiječem na kriške i ispoham u brašnu i jaju. Nadjev kao i u klasične, mada volim dodati i sitno sjeckanog povrća kao poriluk i mrkvu. Prelijem smjesom od vrhnja i još jednog jajeta i zapečem u pećnici, uz to samo salata i domaći kruh.
VOLBEAT
18.12.2020.
To ti dođe nešto kao parmigiana, samo bez krumpira. Ja je pravim od tanko rezanih patliđana i tikvica grilanih na tavi (bez pohanja, manje kalorija). Prvo malo
umaka od rajčica, pa red povrća, pa sir, pa sve ponovo završno sa sirom. Kad im je sezona, povrću dodam i tanko rezane svježe rajčice (mesnate, npr volovsko srce), daju svježinu. Sve zapeći cca 30 min na 200. Predobro!
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
18.12.2020.
Parmigiana je moje omiljeno jelo :) Ja ju pravim na malo drugačiji način, ogulim patlidžan, narežem na kriške, samo malo posolim, uvaljam u brašno i prepržim na
naglo na vrelom ulju, slažem na kuhinjske papirnate ubruse da upiju višak ulja, u međuvremenu pravim umak od paradajza...i onda slažem vatrostalnu zdjelu, umak, patlidžan, parmezan + mozzarella. Ako mi je volja, stavim i kuhane šunke sječene na skroz tanko, onda sve to zapečem na 200° oko 45 minuta. Meni je to hrana za bogove, kalorično, znam...ne jedem ju često, ali kad jedem - jedem kako spada, ne brojim kalorije :)
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .