Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom

24sata placeholder

Umjesto mljevenog mesa možete staviti punjenje koje želite. Također, meso možete malo prodinstati na luku prije punjenja, možete dodati špeka za finu aromu...

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

Sastojci:

  • 1 glavica bijelog kupusa

Za punjenje:

  • 370 g mljevene govedine
  • 1 kriška kruha, namočenog u vodi
  • 1/2 malog crvenog luka, izrezanog na kockice
  • sol, papar i muškatni oraščić po želji
  • 1 jaje
Nemate kvasca, a jeli bi pizzu? Isprobajte ove odlične recepte
Nemate kvasca, a jeli bi pizzu? Isprobajte ove odlične recepte

Za umak:

  • 1 mrkva, sjeckana
  • 1 poriluk, sjeckani
  • 1/2 stabljike celera, sjeckane
  • 1/2 luka, sjeckani
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 0,85 dl crnog vina
  • 2,3 dl vode
  • sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, Uklonite vanjske listove kupusa, odrežite stabljiku i izdubite unutrašnjost kako je pokazano niže u videu.

Pomiješajte mljevenu govedinu, kruh, luk i jaje te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ugurajte u glavicu kupusa tu mješavinu pa je stavite (s otvorom okrenutim prema dolje) u veliku posudu i pecite 15 minuta.

U međuvremenu prodinstajte nasjeckano povrće u tavi s malo maslinovog ulja, na srednje jakoj vatri. Dodajte pastu od rajčice i crno vino pa vodu i začine. Prelijte time kupus pa pokrijte posudu folijom i pecite narednih 45 minuta na 190 stupnjeva. Ocijedite povrće i prelijte kupus umakom. Dobar tek!

Pogledajte kako sve to napraviti:

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36