Ne samo da će tekstura tijesta biti punija i pjenasta, recepti bez kvasca su super jer je tijesto brže gotovo. Alternative kvascu su jogurt, jaja i prašak za pecivo, a donosimo dva super recepta
Nemate kvasca, a jeli bi pizzu? Isprobajte ove odlične recepte
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan
Rijetko tko ne voli pizzu, a osim što je ukusna, to je jelo koje je i brzo gotovo. Standardni recepti uključuju korištenje kvasca, no postoje i odlični recepti uz koje će tijesto biti nešto drugačijeg okusa, a po nekima čak i 'punije'.
Prednost tijesta bez kvasca je i ta što je sama priprema brže gotova.
Tijesto za pizzu s jogurtom
Sastojci: 25 dkg brašna, 1/2 vrećice praška za pecivo, žličica soli, čašica jogurta ili kiselog vrhnja, ulje.
Priprema: Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, sol, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom. Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C. Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah.
Brzo tijesto za pizzu
Sastojci: 350 g glatkog brašna, 2 dcl mlake vode, 1 prašak za pecivo, 2 žlice ulja, 2 prstohvata soli
Priprema: Pećnicu upalite na 250 stupnjeva i ostavite da se grije. U veliku posudu za miješanje prvo stavite sve suhe sastojke, zatim dodajte mokre i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u krug promjera 30 cm. Premjestite ga na masni papir za pečenje i stavite u tepsiju. Pripremite namirnice kojima ćete nadjenuti pizzu. Pecite pizzu u zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:
KAKO SE NOSITE S FRUSTRACIJOM I STRESOM U 'KORONA' SITUACIJI?
POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...