Piletina je uvijek popularan odabir za ručak ili večeru, a uglavnom je pripremamo s rižom ili krumpirom te povrćem. No ako ste ikad razmišljali kako čitav tanjur pretvoriti u ukusan zalogaj, imamo recept
Ovo morate probati: Pileće se kuglice sa sirom tope u ustima
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Genijalan trik: Pomoću vilice i papira uklonite tetivu s piletine
Ovaj jednostavan recept je kreativan i pun okusa, a podjednako će impresionirati ukućane kao i goste, piše Scrumdiddlyumptious.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako otkriti je li piletina koju ste kupili svježa
Pokretanje videa...
Za tijesto od krumpira vam treba:
6 srednje velikih krumpira
sol i papar
2 čajne žličice crvene paprike
1 čajna žličica kima
Za punjenje:
2 pilećih prsa
žličica kima
2 čajne žličice crvene paprike
sol i papar
ulje za prženje
sjeckani luk
1 zelena paprika, nasjeckana
3 režnja češnjaka, usitnjena
ribana mozzarella
Za pohanje:
3 jaja
krušne mrvice
ulje za prženje
Za početak napravite tijesto od krumpira tako da kuhane krumpire stavite u posudu, dodate začine i dobro izmiješate. Potom prerežite pileća prsa u manje komade i uvaljajte ih u mješavinu kima, crvene paprike, soli i papra. Na tavi zagrijte ulje i dodajte luk, papriku, češnjak i na kraju piletinu.
Točne upute kako napraviti loptice pogledajte u videu OVDJE.
Miješajte dok se piletina ne isprži. Kako biste formirali loptice, uzmite dvije žlice krumpirova tijesta u dlan i pritisnite da dobijete oblik pljeskavice. U sredinu stavite piletinu te prstohvat mozzarelle, a zatim zatvorite i oblikujte kuglicu. Loptice uvaljajte u tučeno jaje, a zatim u mrvice te ispecite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatno smeđu koricu.
Loptice možete poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili grickalicu, a možete biti sigurno da će impresionirati sve koji ih kušaju. I sami eksperimentirajte sa različitim začinima i sirevima.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recepti za odlične sladolede: Od čokolade, maslinovog ulja...
POGLEDAJTE VIDEO Barbara Rocco: #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...