Ispekli ste previše piletine za ručak, a ne jede vam se isto jelo za večeru? Narežite ju na kockice i uz povrće, vrhnje i tjesteninu pretvorite u tri potpuno nova jela...
Tri ideje za ručak od piletine: Od slasnih tortilja do složenca
Ostane li vam pečenog mesa poput piletine s grilla od ručka, možete ga pretvoriti u potpuno drugačiju večeru ili pak sutrašnji ručak. Najjednostavniji način je složiti sendvič, no on ne mora biti običan.
Dajte mašti na volju pa kruh premažite slasnim umacima, primjerice jednostavnim umakom na bazi majoneze i vrhnja, začinjenim primjerice vlascem ili senfom. Dodajte komadiće piletine, kockice feta sira, polovice cherry rajčica ili drugo povrće po želji.
Piletina odlično ide i s tjesteninom. Narežite meso na kockice i pomiješajte ga s povrćem i umacima za slasne tortilje, pomiješajte s tjesteninom i nekim jednostavnim umakom pa zapecite u pećnici za neodoljivi složenac, ili napravite laganu hladnu salatu s povrćem.
Jednostavne tortilje
Sastojci: 200 g pečene piletine, 4 tortilje, svježi krastavac, šalica cherry rajčica, pola šalice graha ili kukuruza iz konzerve, pola manjeg luka, malo Tabasca, punomasno kiselo vrhnje, malo senfa, sol, papar
Priprema: Narežite piletinu i povrće na kockice, a luk nasjeckajte. Sve pomiješajte i začinite po želji. Vrhnju dodajte malo senfa i začinite po želji. Bogato premažite svaku tortilju umakom od vrhnja, dodajte miks piletine i povrća, poprskajte Tabascom i zarolajte.
Bogata salata
Sastojci: 200 g pečene piletine, 200 g mladog špinata, šalica cherry rajčica, 300 g tjestenine, 200 g vrhnja ili grčkog jogurta, malo senfa, vlasca, sol, papar
Priprema: Piletinu narežite na kockice. Špinat po želji kratko blanširajte, a možete koristiti i svjež. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte ju s piletinom, špinatom, polovicama cherry rajčica. Začinite po želji. Napravite preljev od grčkog jogurta ili vrhnja. Dodajte malo senfa i nasjeckanog vlasca, soli i papra. Pomiješajte sa salatom od piletine i poslužite.
Zapečena tjestenina
Sastojci: 200 g pečene piletine, 200 g brokule, šalica cherry rajčica, 300 g tjestenine, 20 g naribanog sira, maslinovo ulje, sol, papar, 250 ml vrhnja za kuhanje, 200 g naribane gaude
Priprema: Meso izrežite na kockice. Cvjetiće kratko prokuhajte i ocijedite, a tjesteninu skuhajte al dente. Sve dobro pomiješajte i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Dodajte prepolovljene cherry rajčice, zalijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom. Zapecite na 200 °C dok se sir ne otopi.