Britanski kuhar Paul Foster, koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu, savjetuje kako možete jednostavno spremiti poširana jaja, bez previše muke i kompliciranih metoda
Ovako ćete napraviti savršena poširana jaja svaki put: 'Treba vam tava s malo vode i soli'
Britanski kuhar Paul Foster ima jednostavnu metodu za kuhanje savršeno poširanog jajeta, bez octa, u trajanju od samo nekoliko minuta. Inače Paul je osvojio Michelinovu zvjezdicu za svoj restoran u Stratfordu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Pokazat ću vam kako napraviti savršeno poširano jaje. Znam da je to mnogima problem. Treba vam samo tava s malo vode i soli, a bez octa - kaže kuhar.
Što god vam drugi rekli, ne slušajte ih, upozorava kuhar.
- Ubacite prstohvat soli, uzmite najsvježije moguće jaje, na sobnoj temperaturi, i stavite ga u sito, što će vam omogućiti da se riješite vodenastih komadića bjelanjka. Zakuhajte duboku posudu s vodom, a zatim smanjite vatru malo prije ključanja te promiješajte - kaže Paul.
Jaje ne morate mutiti, već samo blagim miješanjem ćete mu pomoći da se 'stegne' i ne zalijepi za dno posude te da se jednostavno lijepo formira.
Paul je postavio mjerač vremena na dvije minute, savjetujući da ga provjerite u to vrijeme.
- Dajte mu malo ljubavi, nemojte odustati - dodao je.
Nema octa, dobro izgleda i neće imati gadan okus, objasnio je.
- Kad sam bio mladi kuhar, rekli su mi da koristim ocat, ali naučio sam bolji način - kaže.
Nakon dvije minute, upotrijebio je šupljikavu žlicu kako bi nježno podigao jaje iz vode. Paul savjetuje da ne dođete u iskušenje da pojačate vatru.
- Ocijedite jaje na nekom papiru. Nikad ga nemojte stavljati ravno na tost jer će ga samo namočiti, potom onda ga samo začinite. Malo morske soli i mljevenog papra - predlaže kuhar.
Dobit ćete savršeno kuhani tekući žumanjak i fino mekani bjelanjak. Obožavatelji kuhanja brzo su ga pohvalili u odjeljku za komentare, ističući kako vole poširana jaja i kako će njegov način definitivno isprobati.
- To izgleda savršeno - napisao je netko.
- Hej, hvala, godinama se borim da napravim ovo jelo, upravo sam isprobao tvoju metodu i uspjela je - zahvalio mu se jedan pratitelj.