Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu
Otvara se novi bistro Le Kolač: Nudit će fine sendviče, salate, namaze kao i raznolike slastice
Bistro Le Kolač ima novo ruho i novu, bogatu ponudu, ne samo slatkih, nego i slanih jela. Nalazi se na novoj lokaciji u Parku kneževa u Zagrebu, a ističe se vrlo atraktivnim prostorom koji potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura d.o.o.
POGLEDAJTE VIDEO: Le Kolač na novoj lokaciji
Pokretanje videa...
Robert Hromalić je tako predstavio zanimljiv brunch menu koji se sastoji sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka. Dostupne su i bezglutenske kao i vege opcije.
Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi.
Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu.
- Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima - istaknuo je Robert Hromalić.
Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, no jela koja se pokažu najomiljenijima i najprodavanijima ostaju na jelovniku i više mjeseci. Neodlučni slatkoljupci i svi koji vole dijeliti hranu doći će na svoje, naime mogu naručiti bite-size kolače i tako isprobati više vrsta ili ih podijeliti s prijateljima.
Od slanih varijanti nude se kroasan sendviča, chia kaša s voćnom salatom i proteinima, pohanih tramezzina ili avocado sourdough kruhom s mekano kuhanim jajima.
U vrijeme bruncha ili ručka zasigurno će vam se svidjeti slana jela kao što su: pašteta od gusje i pileće jetrice i tostirane šparoge s lososom i skutom, kao i salata s pistacijom i stracciatelom. Sendvič Pizzaiolo i plata s raznim kruščićima i namazima još su neki noviteti, o čijoj popularnosti ovisi ostanak ili izbacivanje s jelovnika. Burata sa sicilijanskom caponatom (tikvice, patlidžani, rajčice i kapari) i crab roll - tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova, bogatstvom okusa zaokružuju slanu ponudu.
Od slastica će u ponudi biti hladni lava cake, kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom i flan od pistacija i višnje.
Bistro Le Kolač Park kneževa počinje s radom u utorak, 9. svibnja, a radno vrijeme je od utorka do nedjelje od 8 ujutro pa sve do 23 sata navečer.