Jesen je stigla, a u zadnje vrijeme mnogi muku muče s prehladama i kašljem. Tople juhice odlični su saveznici za jačanje imuniteta i tjeranje virusa, a u ovu juhu osim češnjaka ide i đumbir
Otjerajte sve viruse: U ovu juhu ide čak 26 češnjeva češnjaka
Početak školske godine, kao i uvijek, donosi povećan broj prehlada i viroza. Za jak imunitet prije svega je važna raznolika prehrana. Tople juhice uvijek su dobar izbor, a juha od češnjaka posebno će vas čuvati od virusa.
POGLEDAJTE VIDEO: Top savjeti za moždani udar
Pokretanje videa...
Sastojci (za četiri osobe): 26 češnjeva češnjaka (neoguljenih), 2 žlice maslinova ulja, 20 g maslaca, 1/2 žličice kajenskog papra, naribani svježi đumbir, 2 nasjeckana luka srednje veličine, timijan, 100 ml vrhnja, 900 ml povrtnog temeljca i 4 kriške limuna
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i pod folijom pecite neoguljeni češnjak 45 minuta. Istisnite omekšali češnjak u zdjelicu. Ugrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk, timijan, đumbir i kajenski papar pa pirjajte dok luk ne postane staklast, otprilike 6 minuta. Dodajte pečeni i svježi češnjak i pirjajte još pet minuta.
Dodajte temeljac, poklopite i kuhajte dok češnjak ne postane posve mekan, 20-ak minuta. Štapnim mikserom napravite krem juhu, dodajte vrhnje, malo soli i papra i poslužite pokapano limunovim sokom.