Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

'Ostala sam u nesretnom braku zbog novca, najviše su patila moja djeca, moja dva sina...'

'Ostala sam u nesretnom braku zbog novca, najviše su patila moja djeca, moja dva sina...'
5

Bez obzira koliko će vas financijski unazaditi napuštanje supruga, bez obzira na to koliko ćete se mučili nakon razvoda, ostanak u nesretnom braku je loš za vas, ali i djecu koja trpe posljedice lošeg odnosa

VIDEO

Ostala sam u nesretnom braku zbog novca, a to je samo povrijedilo moju djecu, kaže autorica Elle Silver, koja se fokusira na obitelj, razvode i odnose.

Tijekom posljednje dvije godine braka, suprug i ona postali su jedno drugom stranci. Bili su dvoje ljudi koji su živjeli u istoj kući, dijeleći čak i isti krevet. Osim toga, živjeli su odvojenim životima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Razvodi se od sebe VIDEO

- Kad smo razgovarali, samo smo se svađali. Uglavnom smo se svađali oko toga kako moj muž spava do podneva, rijetko ustaje iz kreveta i odbija tražiti posao. Bili smo jadni zajedno. Ali ipak sam ostala u braku. Zato jer sam vjerovala da si ne mogu priuštiti odlazak - kaže Elle. 

Živjeli su u L.A.-u, u skupom gradu. Djeca su im pohađala dobru školu u dobrom kvartu. Znala je da, ako se suprug i ona rastanu, ne može si sama priuštiti stanarinu.

U sukobu ste s prijateljem? Evo kako prebroditi tešku situaciju
U sukobu ste s prijateljem? Evo kako prebroditi tešku situaciju

Morala bi se preseliti u malo lošiji dio grada i staviti djecu u škole ispod standarda.

- Nisam htjela ovo učiniti. Da stvar bude gora, bila sam i bez novca. Godinama ranije dopustila sam svom suprugu da podigne kredit na moje ime. Uložio je novac u plan koji je propao i odjednom sam bila dužna tisuće dolara - dodaje ona.

Ako bi napustila muža, sumnjala je da bi mogla iznajmiti stan, čak i u manje poželjnom dijelu grada. Radila je, ali samo na pola radnog vremena, zato što je, kako sama kaže, pokušavala biti savršena mama.

Volontirala je u školi za djecu i pazila da večera bude na stolu svake večeri. Pomagala je sinovima oko zadaće. A pritom se nije fokusirala na svoju karijeru. Nije imala nikakvu ušteđevinu.

- Moj muž je imao svoje financijske probleme. Ne bi mogao puno pomoći da odem. Ne bih primala alimentaciju. Njegovi roditelji su plaćali našu stanarinu - kaže Elle dodajući kako je odlučila da je bolje da ostanu zajedno, prenosi YourTango.

- Ali bila sam jadna. Moja teška financijska situacija zadržala me u nesretnom braku. Naš nesretni brak razorno je utjecao na našu djecu. Nažalost, nisam bila jedina koja je patila u ovom nesretnom odnosu. Ovo je bila užasna situacija za našu djecu. Ne samo da je za njih izazivalo bijedu živjeti u tako ogorčenom kućanstvu, nego sam bila i depresivna. Nisam mogla biti onakva majka kakvu su moja djeca trebala. Često sam bila ljuta i razdražljiva - istaknula je.

Nisam bila dobra za nikoga u blizini i zbog toga su njezina djeca patila.

Znate li uopće što je financijska nevjera? Vjerojatno ste krivi...
Znate li uopće što je financijska nevjera? Vjerojatno ste krivi...

- Konačno sam skupila hrabrost da napustim muža. Da, ovo je bila zastrašujuća odluka. Preselila sam sinove sa sobom u novi stan. Morala sam zamoliti oca da mi potpiše ugovor o najmu. Dobila sam bonove za hranu i posao na puno radno vrijeme. Ipak, provlačila sam se, jedva sam mogla platiti stanarinu i račune - dodaje.

Međutim, gotovo odmah nakon što je napustila muža, njezini su sinovi postali sretniji.

- Želite li znati zašto? Jer sam i sama postala sretnija. Sinovi su mi priznali koliko se bolje osjećaju. Obojica su spomenula da su zadovoljniji sada kada žive na mjestu bez toliko svađe - priznaje Elle.

- Možete zamisliti što je ostanak u braku učinio našoj djeci. Zaokupljena vlastitom tugom i ljutnjom, nisam bila u stanju zadovoljiti potrebe svoje djece. Moje jedino rješenje bilo je razvesti se od njihova oca. Ali to je bilo zastrašujuće zbog moje mučne financijske situacije - iskreno priznaje.

Trebale su joj godine da obnovi svoju financijsku situaciju, otplati dugove i uštedi novac tako da više ne živi iz mjeseca u mjesec.

- Evo mog savjeta onima koji se nalaze u sličnim situacijama, bez obzira koliko će vas financijski povrijediti napuštanje braka, bez obzira na to koliko biste se mučili nakon razvoda, ostanak u nesretnom braku je loš za vas. Ako imate djecu, to je katastrofalno loše za njih. Napustila sam svoj brak i da, borila sam se zbog svoje teške financijske situacije. Ali sada sam mnogo jača zbog toga - savjetuje Elle.

Ove tri komunikacijske vještine donose sretne i zdrave odnose
Ove tri komunikacijske vještine donose sretne i zdrave odnose
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti