Otopite malo čokolade na tavi. Dodajte kikiriki ili drugi orašasti plod i miješajte cijelo vrijeme dok se ne sjedine čokolada i kikiriki. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje i raširite što je više moguće
Omiljeni orašasti plod uvaljajte u čokoladu i uživajte u slastici!
Orašasti plodovi poput kikirikija, badema, oraha, lješnjaka u kombinaciji s čokoladom prava su poslastica i mnogima omiljen slatki zalogaj. Prvi orašasti plodovi prekriveni čokoladom izašli su u prodaju u SAD-u 1925. godine, a Goobers je najstarija marka.
Zdrave masnoće i izvrsni antioksidans u slastici. To je najbolji i najkraći opis izvrsne slatke grickalice - orašastih plodova umočenih u čokoladu. Za razliku od većine voćnih vrsta koje sadrže uglavnom ugljikohidrate i vodu, orašasto voće odlikuje se visokim udjelom bjelančevina, zdravih masnoća te minerala i vitamina B skupine.
Udio bjelančevina u orašastim plodovima najčešće je od 15 do 20 %, što ovu namirnicu čini odličnim izvorom energije.
Uz pomoć čokolade ili organskog kakaa, poznatog podizača energije i sreće, ove slatke grickalice bit će i odličan međuobrok pogotovo ako ste na poslu ili putu.
Danas se počastite svojim omiljenim slatkišem s čokoladom i orašastim plodovima ili jednostavno pripremite svoju poslasticu. Otopite malo čokolade na tavi. Dodajte kikiriki ili drugi orašasti plod i miješajte cijelo vrijeme dok se ne sjedine čokolada i kikiriki. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje i raširite što je više moguće. Ostavite da se ohladi.