Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Odlično domaće osvježenje: Kremasti sladoled od naranče

Odlično domaće osvježenje: Kremasti sladoled od naranče

Jedan od ključnih sastojaka je i jogurt, koji mu daje tu mekanu teksturu, pa ovo postaje više od klasičnog sladoleda. Slasnu domaću deliciju možete napraviti u samo par koraka

Sladoled je jedna od top delicija, volimo ga u raznim varijantama i okusima. Među popularnije spada onaj od - naranče.

Thinkstock

No, nije nužno da odete kod profesionalaca, i doma se može složiti nešto tako fino i osvježavajuće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U dugačkom redu svi strpljivo čekaju kako bi došli do omiljene slastice u malenoj sladoledarnici u središtu Splita 01:05

Bitan sastojak je također nešto što često imamo u hladnjaku, a to je obični punomasni jogurt.

Odlično osvježenje: Napravite smoothie od lubenice i limuna
Odlično osvježenje: Napravite smoothie od lubenice i limuna

On mu daje kremastu teksturu i finoću te se super slaže s narančom jer je baza okusa, dosta je neutralan. Dobar je ovdje i grčki jogurt, idealan izbor za fine recepte.

Naranča može biti i varijanti smrznutog koncentrata, koji mu daje jači okus od naranče. Možda nećete trebati dodati šećer ako ne volite previše slatko.

Koncentrat stavite na otapanje dan ranije, kako smjesa ne bi bila previše gusta. Naime, u tom slučaju štapić može ispasti iz sladoleda. 

Rashladite se uz ovaj prefini sladoled od samo tri sastojka
Rashladite se uz ovaj prefini sladoled od samo tri sastojka

Odmrznite koncentrat tako da ga večer prije stavite u hladnjak. A ako vam se žuri ili ste zaboravili, možete ga staviti u mikrovalnu na kratko, no treba paziti da ne zakuha.

Tu su bitni i kalupi za sladoled, no ako nemate, poslužit će čašice. No, kako bi štapić stajao na sredini kad je smjesa još mekana, prekrijte je plastičnom folijom, probušite rupu na sredini i stavite štapić.

Vrijeme zamrzavanja ovisi o svojstvima hladnjaka, no oko 8 sati je okvirno dovoljno.

Odvajanje iz kalupa je jednostavno, stavite čašicu u šalicu s toplom vodom, ubrzo će se malo rastopiti te sve skupa izvadite van.

Sastojci:

- 2/3 šalice (170 g) koncentrata soka od naranče, otopljenog
- 1/2 šalice (100 g) šećera
- 1 i pol šalica (340 g) običnog punomasnog jogurta
- 1/2 šalice mlijeka

Biste li dali 3,5 € za sladoled?
Biste li dali 3,5 € za sladoled?

Kako ga napraviti:

1. Pomiješajte koncentrat naranče i šećer u posudi. Ubacite jogurt i mlijeko te miješajte dok ne postane glatko. Smjesa bi trebala izgledati poput smoothieja.

2. Ulijte smjesu za sladoled do linije punjenja kalupa za sladoled ili nekoliko milimetara ispod vrha papirnate. Nakon toga stavite štapiće i premjestite ih u zamrzivač.

3. Ako koristite čašicu, prekrijte plastičnom folijom i izrežite prorez u sredini te provucite štapić kroz prorez. To će držati štapić na mjestu, a sladoled će biti pokriven.

Popsicles, Frozen mango smoothie

4. Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 8 sati.

5. Nakon što se zamrznu, izvadite ih van.

6. Ako vam išta ostane, možete ih držati u hermetički zatvorenoj vrećici za zamrzavanje i do 2 mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza
ŠTO VAS ČEKA?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca: Bik će biti omiljen u društvu, Lav ima hrpu obveza

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 23. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ivica za darivanje koštane srži dobio priznanje: 'Dovoljno mi je da se djeca ponose sa mnom'
AKCIJA 'ŽELIM ŽIVOT'

Ivica za darivanje koštane srži dobio priznanje: 'Dovoljno mi je da se djeca ponose sa mnom'

Ivica Vidak (38) 2022. godine primio je poziv iz Registra darivatelja krvotvornih matičnih stanica i bez imalo dvojbe postao darivatelj pacijentu kojeg još nije upoznao