'Pobacati' komade mesa po roštilju može svatko, ali samo ga rijetki znaju ispeći baš kako treba. Bez obzira na to jeste li pravi majstor za roštiljem ili biste to samo htjeli biti, ovi će vam savjeti pomoći
Odlični trikovi da roštilj bude savršen, a meso meko i ukusno
Na meso stavite kocku leda
Pitate se zašto bi itko 'zabijao' led u meso? Odgovor je jednostavan - da se ne presuši. Ovaj je trik na društvenim mrežama podijelio kulinarski šef Graham Elliot koji savjetuje: 'Oblikujte pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u sredinu; ona će meso držati vlažnim i čuvati ga da se ne presuši'.
Roštilj očistite komadom luka
Luk je prirodni dezinficijens; stavite pola glavice crvenog luka na vilicu i s njom 'premažite' preko vrućeg roštilja. Ako pečete na roštilju na drva, luk jednostavno ubacite unutra na kraju.
Usitnite svježi ružmarin
I njime posipajte meso. Ne samo da je super izgleda, već dodaje 'biljni' okus mesu i povrću.
Ispod plodova mora stavite cijele kriške limuna
Naravno, limun najbolje ide uz ribu, ali taj se agrum slaže sa svim morskim plodovima; jednostavno ga narežite i poslažite ispod ribe ili morskih plodova koje pečete - neće se zalijepiti, a okus će biti odličan.
Roštilj održavajte na dvije temperature
Najvažnije je pravilo da vam ništa ne zagori: jednu stranu roštilja zato držite jako vrućom, za ono što treba brzo zgotoviti, a drugu toplom, taman da na njoj možete držati gotovu hranu da se ne hladi, savjetuje Delish.
NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi