Važno je staviti pomfrit u veliki i duboki lonac s dubokim dnom. Vrhunski kuhari također preporučuju posipati žlicu kukuruznog škroba preko pomfrita da upije vlagu i doda mu hrskavost
Odlični kulinarski trikovi: Kako dobiti savršeno hrskav pomfrit
Idealno je odabrati škrobni i zlatni krumpir, jer se bijeli ili blijedi krumpir brže suši kod pečenja prije nego što ga ogulite i narežete na kriške srednje veličine. Također je važno oprati i namočiti krumpir u posudi s vodom kako bi se postigla hrskavost.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Zatim, izrezani krumpir stavite u duboki i široki lonac napunjen uljem na srednje jakoj vatri. Trebate samo dopola napuniti lonac uljem. Miješajte ga svakih nekoliko minuta, 20 minuta, a kada počne plutati na vrhu ulja, to ukazuje na to da su skoro gotovi. Jednom kada svi počnu plutati i poprime zlatno smeđu boju, uklonite ih s ulja. Zatim ih stavite u tanjur obložen s par listova papirnatih ručnika kako bi se upio višak masnoće.
Važno je staviti pomfrit u veliki i duboki lonac s dubokim dnom. Iz sigurnosnih razloga morate pronaći veći lonac da vas masnoća ne poprska. Vrhunski kuhari također preporučuju posipati žlicu kukuruznog škroba preko pomfrita da upije vlagu i doda mu hrskavost. Za okus dodajte jednu ili dvije žlice soli preko svježe napravljenog pomfrita i jelo je spremno za posluživanje uz bilo koji obrok.
Zvijezda Masterchefa, Callum Hann, savjetuje da ako volite kuhati i jesti krumpir je najbolje da ga snažno protresete u metalnom cjedilu nakon što prokuhaju. To će povećati površinu topline da može lakše prodrijeti kroz krumpir. Takav krumpir možete 'baciti' na maslinovo ulje u pećnicu sa vrućim zrakom ili peći u običnoj pećnici na 200°C, objasnio je.
Hann je također dodao da je potrebno, ako volite krumpire iz pećnice, prethodno ih kuhati u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta ili dok ne omekšaju. I za čips i za pečeni krumpir važno je paziti da se ne prekuhaju. Pri pečenju pomfrita to se može izbjeći redovitom provjerom krumpira prilikom prženja.
Hrana se nastavlja kuhati i nakon što je maknete s vatre, bilo da je to odrezak, rižoto ili prženo jaje. Maknite ih s vatre prije nego što budu spremni, a ne točno kada su gotovi, objašnjava. Osim začina, kod posluživanja nemojte se bojati dodati razne umake uz pržene krumpiriće. Budite kreativni i dodajte različite sireve, mljeveno meso ili luk, mogućnosti su beskrajne, piše Daily Mail
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':