Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Odlične domaće krpice sa sirom i vrhnjem po receptu iz 1952.

Odlične domaće krpice sa sirom i vrhnjem po receptu iz 1952.

Radi se o odličnom starom narodnom receptu koji smo pronašli u 'Knjizi za svaku ženu' izdanu davne 1952. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj seljačkoj tiskari

Recept većinom donosimo riječima kako je napisano u knjizi.

Sastojci za krpice:

  • 2 cijela jaja
  • 3 dl mlijeka ili sirutke
  • 1 mala žlica soli
  • 1/2 male žlice ulja ili masti
  • 1 i 1/2 litre brašna

Priprema: Sve osim brašna treba izmiješati u zdjeli. Zatim se dodaje brašno. Gotovo tijesto se stavi na dasku, razreže na dva dijela, a svaki dio se premijesi i zasebno razvalja. Tijesto se razvalja tanko kao za rezance, posuši pa izreže na dva prsta široke krpice.

S. Strukić/Pixsell

Sastojci za umak:

  • 3 dl svježeg sira
  • 1 šalica vrhnja
  • 2 velike žlice masti
  • 4 velike žlice na kockice izrezane suhe slanine

Priprema: Slanina se ispeče, mast ocijedi, a čvarci stave na toplo. Mast se ostavi na kraju štednjaka i dolije se vrhnje. Sir se sitno izmrvi viljuškom. Zdjela u kojoj se jelo poslužuje mora biti topla.

Krpice se kuhaju i ocijede. Jedna manja količina se stavi u vruću zdjelu, posipa se sirom i poslije s nešto toplog vrhnja. Tako se radi dok zaliha traje, a na vrh se stave čvarci.

Paratha: Beskvasno indijsko pecivo koje se jede samo ili puni smjesom od krumpira i začinima
Paratha: Beskvasno indijsko pecivo koje se jede samo ili puni smjesom od krumpira i začinima
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0