Domaće krafne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krafne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept
Odličan recept za prefine krafne od jagoda koje se peku u pećnici
Sastojci:
- Neslani maslac
- Biljno ulje
- 3/4 šalice šećera
- Jaja
- Ekstrakt vanilije
- Mlijeko
- Višenamjensko brašno
- Prašak za pecivo
- Sol
- Svježe jagode
Za glazuru:
- Šećer u prahu
- Mlijeko
Upute:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. Poprskajte posude za krafne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.
U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Žlicom dodajte tijesto u posudu za krafne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.
Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krafnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krafne, piše Kitchen fun.
POGLEDAJTE INTERVJU S CHEFOM MANDARIĆEM: NAJTEŽI PLESOVI SU SALSA I SAMBA