Osim ostataka svinjskog pečenja, u grah možete staviti suha, dimljena rebrica, kobasice, nasjeckanu slaninu itd. Vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema
SUPER RECEPT
Od ostataka svinjske pečenke napravite odličan zapečeni grah
Sastojci:
- pola kilograma graha
- dvije velike paprike
- tri srednje glavice luka
- 400 grama sjeckane rajčice
- oko pola kilograma svinjskog pečenja
- malo sušenog, mljevenog čilija
- malo mljevene crvene paprike
- dva lovorova lista
- vezica peršina
- sol i papar
Priprema:
Grah skuhajte nakon što se preko noći namakao u vodi. Nasjeckajte luk, propržite ga sa mljevenim čilijem pa dodajte sjeckanu papriku, kratko pržite i dodajte sjeckanu rajčicu. U to ubacite sve začine, nasjeckajte češnjak i peršin, dodajte lovor i ostavite na laganoj vatri još 10-ak minuta. Ako vam se čini previše gusto, dodajte malo vode.
U to ubacite ocijeđeni grah pa sve prebacite u keramičku ili zemljanu posudu, dodajte meso pa pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok se ne zgusne.
Napomene:
- Ako poželite napraviti gravče na tavče sa mladim grahom koji ste možda sačuvali u dubokom zamrzavanju, tada ga prethodno ne kuhajte, već stavite u posudu sa svim ostalim i dodajte malo vode.
- Ovo fino jelo možete napraviti i sa grahom iz konzerve, no tada ga pecite nešto kraće.
- Tijekom pečenja provjerite treba li dodavati još tekućine ili ne, a jelo je gotovo kada je grah mekan, a dio tekućine je ispario.
- Osim ostataka svinjskog pečenja, u grah možete staviti suha, dimljena rebrica, kobasice, nasjeckanu slaninu itd.
- Vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku