Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Njega kose kod kuće: Maskama vratite kosu u život nakon mora

Njega kose kod kuće: Maskama vratite kosu u život nakon mora
2

Prirodnim ili kupovnim maskama hidratizirajte kosu da bude meka i sjajna. kod kuće možete napraviti hranjivu masku za kosu od nekoliko sastojaka. Odličan duo za obnovu kose su banana i maslinovo ulje

VIDEO

Godišnji odmor i odlazak na obalu recept su za opuštanje, pa uz valove i jako sunce nije teško zanemariti njegu kose koju inače religiozno obavljamo kod kuće. Kad se vratite s godišnjeg i shvatite da vašoj kosi hitno treba njega, kod kuće je možete dovesti natrag 'u red'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tea (8) iz Konavla ošišala je 80 cm kose i donirala je za bolesnu djecu: 'Jako smo ponosni' 00:49

Hidratacija je ono što vašoj kosi sad prvo treba, pa izaberite masku koja je namijenjena baš tome. One su često lakše teksture, a u masku možete dodati i žlicu glicerina koji će još pomoći s obnovom vlasi. Operite kosu dobrim šamponom koji će dubinski očistiti kosu i zatim nanesite mješavinu maske i glicerina. Na kosu je držite barem pola sata kako bi zbilja djelovala, pa je dobro isperite mlakom vodom. Kosu na kraju pranja isperite hladnom vodom kako bi se kutikula dlake zatvorila i 'zarobila' vlagu unutra.

Nakon toga nanesite njegujuće ulje prije i nakon sušenja kose, i nastavite ga nanositi jednom dnevno dok za to vidite potrebu.

Ako ipak preferirate prirodnu njegu, kod kuće možete napraviti hranjivu masku za kosu od samo nekoliko sastojaka. Odličan duo za obnovu kose su banana i maslinovo ulje koji zbilja mogu odraditi čuda za obnovu kose. Banana hidrira i vraća vlagu kosi, obnavlja je zahvaljujući vitaminima i mineralima, te pomaže balansirati prirodan pH vlasišta. Maslinovo ulje je bogato zdravim mastima i vitaminom E, a uz hidrataciju i njegu, vratit će kosi sjaj i glatkoću. Pomiješajte zrelu bananu sa žlicom maslinovog ulja, pa zgnječite ili izblendajte sastojke dok ne dobijete kremastu masku. Ostavite masku da djeluje 15-ak minuta, a zatim je isperite i nastavite s klasičnom njegom kose.

Kako stati na kraj ispucalim vrhovima: Prvo otkrijte uzrok
Kako stati na kraj ispucalim vrhovima: Prvo otkrijte uzrok

U klasičnoj njezi kose ne preskačite regenerator, a dajte mu barem pet minuta da djeluje na vašoj kosi prije nego ga isperete. Nakon pranja se ne preporučuje da češljate kosu dok je potpuno mokra, jer vlasi tako najlakše pucaju.

Tijekom procesa obnove kose, razmislite i o skraćivanju oštećenih vrhova, što je najbolje napraviti nakon godišnjeg odmora. Može vam se činiti kao drastičan korak, no pomoći će vašoj kosi da bude mekša i izgleda zdravije. Također, kad se frizirate, pokušajte izbjeći vruće alate poput pegle i figara, kao i prečestog feniranja četkom. Isprobajte razne trikove s interneta za lokne bez korištenja topline, a tutoriale možete pronaći na gotovo svim društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO