Jednostavan i lagan recept za čokoladni kolač od samo tri sastojka: čokoladnog sladoleda, brašna i čokoladnih mrvica. Kolač se peče 45 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Napravite čokoladni kolač sa samo tri sastojka za 45 minuta
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: RECEPT ZA DOMAĆI KVASAC KOJI SE RADI POMOĆU NARIBANE JABUKE
Za sve one koji žele poboljšati svoje kulinarske sposobnosti tijekom samoizolacije otkrivamo vam jedan vrlo lagan i jednostavan recept za čokoladni kolač. Sve što vam je potrebno su tri sastojka, a to su čokoladni sladoled, brašno i čokoladne mrvice.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ovaj jednostavni kolač treba se peći 45 minuta na temperaturi od 200°C.
Sastojci:
1 litra čokoladnog sladoleda
200g brašna
100g čokoladnih mrva
1. Izvadite sladoled iz zamrzivača otprilike sat vremena prije nego što započnete raditi kolač kako bi se otopio i omekšao na sobnoj temperaturi.
2. Zagrijte pećnicu na 200°C (ventilator 180°C) i namastite lim za pečenje ili stavite masni papir.
3. U veću posudu izlijte rastopljeni sladoled i dobro promiješajte. Pomoću metalne žlice uvaljajte to u brašno i na kraju umiješajte čokoladne mrve.
4. Smjesu razvaljajte u pripremljenom limu i pecite 45 minuta, sve dok ne vidite da je kolač gotov (probajte ga probosti s vilicom da vidite je li gotov iznutra).
5. Ostavite da se kolač malo ohladi. Možete ga čuvati do četiri dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ZDRAV I UKUSAN RUČAK: PRIPREMI KVINOJU SA ŠPINATOM I PILETINOM
POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...