Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Korisna je! Vodu u kojoj se kuha tjestenina nikada nemojte baciti

Korisna je! Vodu u kojoj se kuha tjestenina nikada nemojte baciti

Većina ljudi radi grešku kad vodu u kojoj su kuhali tjesteninu bace u odvod. Ona se može dobro iskoristiti u pripremi umaka, juhi, gulaša, variva i drugih jela.

Vrhunski kuhari tu vodu preostalu nakon kuhanja tjestenine koriste prvenstveno zato što djeluje kao zgušnjivač jelima, ali im daje i punoću budući da je sol poznati pojačivač okusa. Neki od njih ju zovu i tekućim zlatom, najviše iz razloga što tijekom kuhanja poprimi zlaćanu boju, ali i zbog mnogih primjena.

 

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Kako biste dobili najviše iz pripreme tjestenine, a i da vam voda ima najbolju gustoću i okus, bitno je kod kuhanja tjestenine ne pretjerati s količinom vode. Voda u kojoj se kuha treba prekriti tjesteninu, ni više - ni manje. 

Top recepti za ljetne tjestenine: Isprobajte pesto s bademima, školjke na talijanski način...
Top recepti za ljetne tjestenine: Isprobajte pesto s bademima, školjke na talijanski način...

Kad se tjestenina skuha u vodi ostaje koncentracija škroba, što će bilo kojem umaku ili juhi kojem dodate malo vode sa škrobom dati svilenkasti izgled i baršunastu teksturu, piše Huffington Post

Ako stavljate ulje u vodu kako se tjestenina ne bi slijepila, nemojte. Umjesto toga u prvih par minuta dobro promiješajte tjesteninu i stavite ju kuhati na laganu vatru. 

Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom
Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29