Talijanski specijaliteti su česti odabir laganih ljetnih obroka, a kad su uz to još i zdravi i finog okusa, onda je obrok prava poslastica. Ovaj recept za dvoje stvoren je za večernje uživanje...
RECEPT
Talijanska Pasta Primavera će probuditi nepce novim okusom
Sastojci: 50 g bosiljka, 1 režanj češnjaka, 30 g parmezana, 225 ml maslinova ulja za pesto + 25 ml za tijesto, 50 g pinjola (tostiranih), 50 g mladog špinata, 100 g pršuta, 100 g graška, 2 jaja (100 g), 200 g oštrog brašna, 50 g cherry rajčica, sol, papar
Priprema:
- Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinova ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umješavate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u hladnjaku oko pola sata.
- Bosiljak, češnjak, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje.
- U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.
- Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer sol mahunarke čini žilavima.
- Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).
- Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.
- Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckanu cherry rajčicu i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.
- Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom.
Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku