Luk u prahu može se koristiti kao zamjena za svježi luk u nizu recepata i ne zahtijeva guljenje ili sjeckanje, za razliku od svježeg povrća. Kombinacija ovoga s češnjakom daje još više okusa
Ne bacajte ljuske luka: Od njih možete napraviti začin u prahu
Ako ste ikada bili u iskušenju da izbacite kore od povrća, razmislite ponovno – jedna influencerica otkrila je savršen način kako ih dobro iskoristiti, piše the Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Influencerica hrane Carleigh Bodrug ima super trik, smatra da ne trebamo bacati toliko hrane na dnevnoj bazi.
Na društvenim mrežama se zove @plantyou, a smatra da iskoristiti možemo i ljuske luka i češnjaka te predlaže trik koji bi mogao podići vaše kuhanje na sasvim novu razinu.
- Prestanite bacati ​​te ljuske češnjaka i luka - izjavila je te uzela kore i oprala ih u mješavini octa i vode. Potom ih je stavila u pećnicu te pekla na najnižoj temperaturi nekoliko sati.
Naglasila je da trebaju postati hrskave i suhe.
- Nakon toga ih treba izmiksati i time ćete dobiti vlastiti začin od luka i češnjaka - izjavila je.
Stavila je novi začin u staklenku.
Luk u prahu može se koristiti kao zamjena za svježi luk u nizu recepata i ne zahtijeva guljenje ili sjeckanje, za razliku od svježeg povrća. Kombinacija ovoga s češnjakom daje još više okusa.