Komad plećke posolite i popaprite te pobrašnite. Ispecite ga lagano na plitkoj masnoći pa ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko dva i pol sata dok ne omekša
RECEPT
Napravite slasnu crnogorsku pašticadu s domaćim njokima
Sastojci:
- 1 kg juneće plećke
- 40 dag luka
- 30 dag mrkve
- glavica češnjaka
- 150 g celera
- prstohvat soli
- papar, 0,5 l crnog vina
- 8 klinčića
- prstohvat cimeta
- žlica brašna
- 1/2 žličice slatke crvene paprike
- njoki
Priprema:
Komad plećke posolite i popaprite te pobrašnite. Ispecite ga lagano na plitkoj masnoći pa izvadite meso. Ubacite na istu masnoću što sitnije narezan luk, mrkvu i celer. Dodajte vino, mljevenu papriku, klinčić i cimet, pa nakon deset minuta ostavite meso da se krčka na umjerenoj temperaturi oko dva i pol sata dok ne omekša. Meso izrežite na odreske od oko 2 cm širine i poslužite s domaćim njokima.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku