Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cijele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunska delicija...
MOŽE SVATKO
Napravite sami domaće čvarke i nećete požaliti trud ni vrijeme
Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, s kruhom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.
Sastojci:
- 2 kg svinjskog sala
- 4 dl mlijeka
- sol
Priprema:
Svježe salo operite, narežite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.
Na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje drvenom kuhačom, topite salo dok se mast ne prestane pjeniti i čvarci dobiju lijepu rumenu boju.
Maknite s vatre i kroz cjediljku ocijedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.
Čvarke ocijedite pomoću gnječilice za čvarke, posolite i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku