Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Napravite najbolje marinade za pileća prsa: Bit će sočnija i finija

Napravite najbolje marinade za pileća prsa: Bit će sočnija i finija

Dosadilo vam je stalno iznova raditi isti recept za piletinu? Bez brige, isti recept može svakoga dana biti drugačiji ako koristite pileće marinade. Ovo su ideje kako to učiniti uz svega nekoliko osnovnih sastojaka

Pečena pileća prsa imat će bolji okus i biti će sočnija ako ste ih prethodno marinirali. Promijenite uobičajeni način pripreme piletine uz par kapi ulja, octa, sokova i drugih dodataka.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako pripremiti ukusne rotkvice

Pokretanje videa...

01:25

Pečenoj piletini dodajte zdrave priloge i ukusan ručak ili večera su na stolu za tren oka. Vrlo je jednostavno pripremiti marinadu za piletinu. Ona obično sadrži ulje koje pomaže da piletina, ili drugo meso koje marinirate, zadrži vlagu tijekom termičke obrade. Ostatak začina, ocat ili sokovi koriste se za aromatiziranje. Možete biti zaista kreativni s različitim vrstama okusa.

Svaka marinada je za pola kilograma piletine

Dok pravite marinade, imajte na umu da su namijenjene za pola kilograma piletine. Marinadu možete staviti u plastičnu vrećicu ili staklenu zdjelu i potom joj dodati piletinu.Piletinu možete izrezati na manje komade ili trake kako bi se što više okusa upilo u meso. Provjerite je li vrećica zatvorena i jeste li dobro pokrili posudu prije nego što meso stavite u hladnjak da se marinira.

Gusta pileća juha s gljivama - idealna je i za ručak i za večeru
Gusta pileća juha s gljivama - idealna je i za ručak i za večeru

Za najbolji okus piletinu je dovoljno marinirati 15-20 minuta. Možete ga ostaviti i preko noći, ali okus i tekstura mesa prilikom pripreme će biti drugačiji. Ne biste trebali marinirati više od jednog dana. Ako je piletina narezana na manje komade, svaku stranu pecite oko 5 do 7 minuta. Ako su prsa u komadu, pecite oko 8-10 minuta sa svake strane. Piletina je potpuno pečena kada je zarežete i više nije ružičasta, piše EatThis.

1. Talijanska marinada za piletinu

Iako bi kupovna boca talijanskog umaka vjerojatno bila najlakši način za pripremu ove marinade, možete je napraviti i sami kod kuće prilagođavajući količine sastojaka vlastitom ukusu. A čak i nije toliko teško.

Sastojci:

  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • ¼ šalice crvenog vinskog octa
  • 2 režnja češnjaka, sitno kosana
  • žličica origana
  • žličica bosiljka
  • ½ žličice pahuljica crvene paprike
Ručak bez puno muke: 20 top recepata s piletinom iz pećnice
Ručak bez puno muke:  20 top recepata s piletinom iz pećnice

2. Teriyaki marinada

Ne morate koristiti kupovni umak zasićen natrijem. Ova domaća teriyaki marinada izvrstan je način da dobijete slasni okus bez viška soli.

Sastojci:

  • ¼ šalice sojinog umaka
  • ¼ šalice soka od naranče
  • ¼ šalice biljnog ulja
  • žličica šećera
  • žličica mljevenog đumbira

3. Marinada od meda i senfa

U usporedbi sa drugim marinadama, ova je prilično gusta. Med i senf stvaraju poseban omotač oko piletine, a nakon što je ispečete, ostaje vrlo ugodan okus.

Sastojci:

  • žlica meda
  • žlica dijon senfa
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica soli
  • žličica papra
Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom
Slasno pečeno pile u mlijeku sa sušenim rajčicama i špinatom

4. Marinada od korijandra i limete

Ako volite korijandar, ovo je pravi recept za vas koji će aromatizirati piletinu i jelo koje pripremate učiniti posebnim.

Sastojci:

  • ¼ šalice svježih listova korijandra, nasjeckanih
  • ¼ šalice soka od limete
  • 1/4 šalice biljnog ulja
  • žličica meda
  • žličica kima
  • žličica soli
  • žličica papra
  • režanj češnjaka, sitno sjeckani

5. Fajita marinada

Za ljubitelje meksičkih jela ova pikantna marinada je pravi dobitak, a nije uvjet da marinadu koristite samo prilikom pripreme fajita jer se odlično slaže i sa drugim kombinacijama jela.

Sastojci:

  • ¼ šalice biljnog ulja
  • ¼ šalice soka od limete
  • žličica čilija u prahu
  • žličica paprike
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica soli
  • žličica papra
Jelo koje oduševljava: Piletina punjena ricottom - sočna i meka
Jelo koje oduševljava: Piletina punjena ricottom - sočna i meka

6. Azijska marinada s medom

Mješavina sojinog umaka i meda pruža specifične okuse, a ova azijska marinada od meda izvrsna je za pripremu piletine koju poslužujete s rižom i povrćem.

Sastojci

  • ¼ šalice sojinog umaka
  • ¼ šalice biljnog ulja
  • žlica meda
  • ¼ šalice crvenog vinskog octa
  • 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • žličica rižinog octa
Fotolia

7. Jalapeño marinada od češnjaka

U ovoj kombinaciji sami odredite koliko pikantnu marinadu želite. U osnovnom receptu jalapeño papričice ne dominiraju nakon pečenja, no ako ste spremni za više, slobodno dodajte još koju papričicu u marinadu.

Sastojci:

  • ¼ šalice biljnog ulja
  • ¼ šalice soka od limete
  • ¼ šalice bijelog octa
  • jalapeño papričica očišćena od sjemenki i narezana na kockice
  • 3 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • žličica solI
  • žličica papra
Lazanje s piletinom i gljivama: Ukusan ručak za cijelu obitelj
Lazanje s piletinom i gljivama: Ukusan ručak za cijelu obitelj

8. Pikantna Nashville marinada

Ako vam jalapeño papričica nije bila dovoljno ljuta, ova kombinacija je definitivno za one najhrabrije.

Sastojci:

  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • žlica kajenske paprike
  • žličica soli
  • žličica papra
  • žličica čilija u prahu
  • žlica smeđeg šećera
Najgori sendvič u povijesti: Ovo su piletina i sir, cijena je 16 kn!
Najgori sendvič u povijesti: Ovo su piletina i sir, cijena je 16 kn!

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1