Umjesto krumpira, napravite musaku sa špinatom. Ukusna i zdrava, s puno parmezana i špeka, ova musaka vas neće ostaviti ravnodušnima
Musaka sa špinatom i špekom
Sastojci:
- 500 gr listova špinata
- 7 jaja
- 50 gr parmezana
- 250 gr mljevenog mesa (piletina, puretina)
- 50 gr na kockice narezanog špeka
- 1/2 l mlijeka
- 1 veliki ljubičasti luk
- 3 jušne žlice kukuruzne krupice
- maslinovo ulje
- sol, papar
- suhi luk za posipat
Priprema:
Operite listove špinata i dobro ih ocijedite.
Dok se cijede, umutite 4 jaja, te im dodajte 3 dcl mlijeka i griz. Prelijte smjesu preko špinata. Izmještajte rukama kako bi se listovi špinata natopili smjesom.
Nasjeckajte luk na sitno i prepržite ga na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, špek, sol i papar i kratko prodinstajte.
Premažite vatrostalnu posudu s uljem i izlijte pola smjese sa špinatom na dno. Lijepo ga poravnajte. Potom na smjesu dodajte dinstano mljeveno meso i na njega ostatak smjese sa špinatom.
S mikserom izmiješajte preostala tri jaja s 2 dcl mlijeka, pa dodajte parmezan i njega dobro izmiješajte. Izlijte smjesu na musaku.
Zagrijte pećnicu na 210 Celzijevih stupnjeva. pokrijte musaku poklopcem za vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta.
Pospite sa suhim lukom prije posluživanja.