Pomiješajte datulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije u smjesu dok ne postane glatka. Dodajte zgnječeni avokado i kakao prah te miješajte sve dok ne postane kremasto. Dodajte vodu i obradite smjesu da bude glatka
Mousse od čokolade i avokada: Bez glutena i dodanih šećera
Ako vam se jede nešto slatko, a pritom želite izbjeći unošenje nezdravih šećera, pripremite fini mousse od avokada, koji će vas oduševiti kremoznošću.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za ovaj zdravi desert trebat će vam 115 grama datulja, namočenih, 120 ml javorova sirupa, žličica ekstrakta vanilije, 225 grama pasiranog avokada (oko 3 avokada), 90 grama kakaa u prahu i 120 ml vode.
Pomiješajte datulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije u smjesu dok ne postane glatka. Dodajte zgnječeni avokado i kakao prah te miješajte sve dok ne postane kremasto. Dodajte vodu i obradite smjesu da bude glatka. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađeno. Mousse čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana.