Pecite kekse oko 10 minuta, dok s donje strane ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se pet minuta hlade na limu, a zatim ih možete premjestiti. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu
Mekani i fini keksići od limuna
Priprema:
Izvadite maslac, jaje i vrhnje pola sata ranije iz hladnjaka. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu. Naribajte žlicu korice od limuna i iscijedite sok. Obložite lim papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac izmiksajte sa šećerom i koricom limuna u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje, kiselo vrhnje, 2 žlice soka od limuna, sol i ekstrakt vanilije. Kratko miksajte dok se sastojci ne povežu. Potom u posudu dodajte pripremljenu smjesu brašna, praška za pecivo i sode pa još kratko miksajte. Žlicom grabite smjesu i oblikujte kuglice pa ih rasporedite po limu. Pecite kekse oko 10 minuta, dok s donje strane ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se pet minuta hlade na limu, a zatim ih možete premjestiti. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu. Ohlađene keksiće pospite šećerom u prahu i poslužite!
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
120 g maslaca, 1 jaje (L), 120 ml kiselog vrhnja, 230 g glatkog brašna, 1/2 žličice praška za pecivo, 1/4 žličice sode, 1 srednji limun, 150 g šećera, 1/2 žličice soli, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 2 žlice šećera u prahu
Broj osoba: 6
Priprema: 30 minuta