Splitski chef Zlatko Marinović kaže kako je more od davnina bilo izvor hrane, a namirnice iz mora hranjive su i prepune minerala. U samo jednoj šetnji uz rivu može se pronaći najmanje pet različitih obroka
STARINSKI RECEPTI
PLUS+
Morski specijaliteti: Od kamena iz mora napravite finu juhu, a od volaka i lista kaktusa salatu
Za nevremena, kad more odlomi komad kakve podvodne stijene i navalja je do plićaka, pa ako je još obrasla raslinjem i šupljikava, a nastanjuju je priljepci, pužići i ostali sitni morski svijet, dobili ste dobar materijal za morsku juhu. Takav kamen se ne ispire nego odmah pristavi u lonac s vodom, da otpusti pravi miris i okus mora. U kamenu znaju živjeti pužići, na njemu priljepci, dagnje... Znalci kažu da ne smeta ako su u stijeni i kakvi morski kolutićavci, mnogočetinaši, jer je gotovo sve što živi u Jadranu jestivo.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku