Ako vam je dosadila klasična pita od jabuka, onda svakako morate isprobati ovaj recept za puslice s jabukama i finom kremom od limete koja će zasigurno oduševiti svačije nepce
Puslice s jabukama: Odličan desert za hladne zimske dane
Sastojci:
Za puslice:
- 140 g bjelanjaka
- 260 g šećera
- 1 žličica kukuruznog škroba (gustina)
- 10 ml bijelog vinskog octa
Za kremu od limete:
- 100 g šećera
- 120 ml soka od limete
- 3 jaja
- 50 g maslaca
- 100 g mascarponea
Za nadjev od limete i jabuke:
- Sok od 3 limete
- 30 g šećera
- 1 žlica tapioka brašna
- 100 ml vode
- 2 jabuke Granny Smith (narezane na kockice od 0,5 cm)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 90°C stupnjeva.
Da biste napravili puslice, bjelanjke umutite na jakoj brzini, a šećer dodajte polako, jednu po jednu žlicu. Nastavite miješati dok smjesa ne postane čvrsta, a zatim dodajte ocat i kukuruzni škrob. Stavite smjesu u vrećice i napravite kupolice te pecite u pećnici na 90°C 1 sat.
U međuvremenu napravite kremu od limete tako da u zdjelu stavite šećer, jaja i sok od limete i umutite. Stavite posudu na lonac s kipućom vodom i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Maknite zdjelu s vatre i dodajte hladni maslac miješajući ga malo po malo. Zatim pustite da se ohladi. Kad se smjesa ohladi, umutite mascarpone i ostavite sa strane.
Lagano kuhajte sok od limete, tapioka brašna, šećer i vodu dok se ne zgusne do konzistencije sirupa. Propasirajte sve grudice od tapioke i dodajte jabuke u tavu. Zakuhajte, maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Sastavite sastojke tako da u jednu meringu stavite kremu od limete i na kraju rasporedite nadjev od jabuka, piše Metro.